Skolesamarbejde

Stjerner og vandbærere

Eleverne i 9. klasse på Firehøjeskolen gav den gas og svedte, så læreren måtte være "vandbærer".

Som del af projekt "karusellen" skal alle elever i overbygningen prøve Indoor Cycling i Vandel, med instruktører fra Firehøje Indoor Cycling. Foreningens instruktører har gjort sig fri fra arbejde tre formiddage, så der er 2 - 3 instruktører om hver klasse. Eleverne er "begyndere" og får samme hjælp til indstilling af cykel m.v., som vi normalt giver nystartere.

Elevernes kommentarer: "Det var hårdt - men sjovt" - måske vil jeg begynde at gå til det.

Se et minuts video, hvor drengene i 9. klasse giver den maks gas.

Drengene i 9. klasse giver den maks gas

Håndbold i idrætstimerne på Firehøjeskolen

Firehøje Håndbold har været på besøg i idrætstimerne på alle Firehøjeskolens indskolingshold. Besøgene har været et led i samarbejdsaftalen mellem Firehøjeskolen og Firehøje IF. Hensigten med timerne var at give eleverne en smagsprøve på, hvad det vil sige at gå til håndbold. Der var fokus på høj aktivitet og delelementer af håndboldspillet.

Efter en fælles opvarmning blev eleverne delt ud på tre stationer. Ved den ene station øvede de sig i præcisionsskud, ved den anden fik de målt deres skudstyrke, mens de ved den tredje station var aktive på en motorikbane – både med og uden bold. Eleverne gik til makronerne ved de tre stationer, og ved timernes afslutning havde de røde kinder og sved på panderne.

Det er oplagt at skole og idrætsforening samarbejder på denne måde

Siger formand for Firehøje gymnastik, Ida Gluud Ladefoged i et interview til DGIs netmagasin.

Hun fortsætter: ”Det er bestemt en opgave for idrætsforeningen at få alle med, for her møder du et sundt fællesskab. Ved at komme på skolen kan vi vække børnenes interesse for at røre sig på nye måder, og det vil være fantastisk hvis vi kan få fat i flere af de bevægelsesuvante børn.”

Du kan læse hele artiklen om Firehøjes samarbejde mellem idrætsforening og skoler her

Børn møder ældre - den åbne skole

"Idræt i dagtimerne" gik på tur. Efter gåturen fik vi besøg af elever fra indskolingen i Nørup.

Mens vi drak kaffe gik eleverne rundt ved bordene og læste op for os.

Besøget var en aftale Karen havde lavet med lærer Anne Birgitte, fordi det altid er sjovere at have et formål med at skulle øve sig på noget, som her højtlæsning, når det skal bruges til noget.

Det var en fin oplevelse for både elever og os.

Karrusellen kører videre - nu med fodbold

Firehøje fodbold havde to rigtig gode sessioner, med Nørup og Vandel afdelingerne. Vi havde heldigvis i år rigtigt fint vejr begge dage, i modsætning til sidste år, hvor det hele nærmest regnede væk. Specielt Vandel var glade for vi i år havde valgt at dele dem det i to, måske mest fordi de så ikke fik transporten frem og tilbage.

Der blev lavet fem stationer børnene skulle igennem, i det omfang de selv gad eller havde lyst til. Der var drible øvelser, skud på mål, bowling, tagfat med kegler og spil til to mål. De fleste nåede igennem alle fem, men det er jo ikke alle der interesserer sig for fodbold.

Til at hjælpe havde instruktørerne allieret sig med et par af pigerne fra Ungdomsrådet, et lille råd der sorterer under Ungdomsudvalget og består udelukkende af unge spillere, både drenge og piger.

Der blev spillet fra kl. 14:30 til 16 og inklusive en pause, hvor Firehøje havde sørget for en godtepose, frugt og en flaske vand til alle.

Samarbejdsaftale smashet i gang

Aftalen blev smashet i gang af børn på mellemtrinnet på afdeling Vandel, som har de dejlige tennisbaner som nabo.

Børnene lyttede tålmodigt til talerne - selvom det var tydeligt, at de glædede sig til at komme i gang på det røde grus.

Kun en enkelt af de 18 børn går til tennis i forvejen, og enkelte havde prøvet det før. For de fleste var det nyt og spændende.

Tennisafdelingen havde forberedt dagen, med en dygtig instruktør, og trykte sedler som børnene fik med hjem, så det er let for dem at snakke med forældrene om de er klar - parat - tennisstart!

Samarbejdsaftale med Firehøje skolerne

Skoleleder Bjarne Kyneb og næstformand i Firehøje IF, Lars Houbak gav håndslag på samarbejdsaftalen mellem Firehøje skole og forening. I baggrunden formand for Firehøje Tennis, Jensine Grøndahl og afdelingsleder på Firehøjeskolens Vandel afdeling, Michael Holm.

Samarbejdet skal bidrage til "...at gøre børnene så dygtige, som de kan".

Det skal ske ved at børnene prøver idrætter der er relevante for deres alder - på et tidspunkt, så de har let ved at starte i foreningen.

Ikke mindst børn, der ikke har fået godt fat i idræt og bevægelse kan finde en idrætsgren de får lyst til at begynde på.

Aftalen rækker langt frem og det kommende skoleår vil være året hvor man samler erfaringer. På denne side vil vi omtale de forskellige udmøntninger af aftalen.